Lichaamsbeweging

Eigenlijk heeft iedereen lichaamsbeweging nodig maar tegenwoordig komt het veel voor dat mensen dit niet voldoende krijgen. De lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het lichaam goed gebruikt wordt zodat de spieren behouden kunnen worden en het hart sterker wordt. Als je wilt afvallen dan is lichaamsbeweging nog steeds de beste manier om dit te doen. Er zijn jammer genoeg veel mensen die te weinig lichaamsbeweging krijgen. Veel mensen maken er ook niet de tijd voor vrij. Lichaamsbeweging hoeft echter niet veel tijd te kosten. Je kunt het overal en altijd doen. Je hoeft niet elke dag naar de sportschool te gaan en alles te geven. Je kunt ook een stuk gaan wandelen met de hond of een stuk gaan fietsen met je partner.

Voordelen van lichaamsbeweging

Iedereen weet dat lichaamsbeweging veel voordelen heeft. Ten eerste voel je je beter. Misschien niet direct in het begin maar over de lange termijn ga je je energieker voelen. De beweging zorgt ervoor dat er stoffen worden aangemaakt in het lichaam waardoor je je beter voelt. Het geeft voor de meeste mensen ook een gevoel van voldoening en meer zelfvertrouwen.

Aanmaak van spiermassa

De spieren hebben ook voordeel van de lichaamsbeweging. Er worden meer spieren aangemaakt waardoor er ook meer calorieën verbruikt worden. Het verhoogt hierdoor het metabolisme waardoor je sneller kunt afvallen. Als je meer calorieën verbruikt dan je binnenkrijgt dan ontstaat er een calorie tekort. Als er een tekort aan calorieën is dan is het gevolg dat je gewicht afvalt.

Vermindering van stresshormonen

Lichaamsbeweging verlaagt de stress in het lichaam. Er zijn onderzoeken gedaan naar de effecten van lichaamsbeweging op stress. Het blijkt dat drie keer lichaamsbeweging per week, van meer dan 20 minuten per sessie, een groot positief effect heeft op de stress in het lichaam. Niet alleen de stress wordt verminderd door de lichaamsbeweging. De meeste mensen ervaren een betere mentale gesteldheid door lichaamsbeweging.