Categories
Afvallen

Afvallen met vitamines

Vanaf dat we kinderen zijn het is het van belang wat we allemaal binnen krijgen, wat voor verschillende voedingssupplementen, maar ook wat we doen, of beter gezegd wat we niet doen. Het kan er namelijk voor zorgen dat een slecht voedingspatroon, veel medicijnen of medicatie en weinig buiten later grote gevolgen voor ons kunnen hebben.

Het is daarom van belang dat je vanaf klein af aan al veel verschillende vitamine binnen krijgt. Het kan namelijk zo zijn dat een te kort aan vitamine desastreuze gevolgen kan hebben zoals nachtblindheid wat uiteindelijk kan leiden tot totale blindheid. Dat is natuurlijk iets wat we niet willen. Het is daarom van belang om zo veel afwisselend mogelijk te eten en iedere dag echt je groente en fruit binnen te krijgen. Het kan namelijk zo zijn dat je er op een volwassen leeftijd spijt van kan gaan krijgen dat je chronisch iets mist in je lichaam.

Aanvulling op de voeding

Mocht je zelf het gevoel hebben dat je het een of het ander mist van een bepaalde vitamine, dan is er altijd nog de mogelijkheid om naar de drogisterij te gaan om daar een aantal vitamine supplementen te halen.

Toch is het wellicht verstandig om dit te doen bij de apotheek. Het kan namelijk zo zijn dat je er al langer last van hebt en dat er een dokter naar moet kijken. Een simpele vitamine c pil van Roter is natuurlijk niet zo heel erg. Maar mag je zelf het gevoel hebben dat je echt bepaalde vitamine mist, dan is het aan te raden om dit toch door de dokter na te laten kijken. Er zijn namelijk altijd voedingssupplementen te verkrijgen die de dokter kan adviseren van bijvoorbeeld Topvitamins.

Neem je gezondheid serieus, eet afwisselend en ben regelmatig buiten, de invloeden die we te voorduren krijgen wanneer we buiten zijn kunnen er voor zorgen dat het afweersysteem dat we hebben beter wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *